Doordat de Fire Movement (Financial Independence, Retire Early) tegenwoordig ook naar Nederland is overgewaaid, willen veel Nederlanders financieel onafhankelijk worden. En daarbij is de juiste informatie erg belangrijk.

Maar wat zijn nou de beste Nederlandse blogs over financiële onafhankelijkheid? Naast de beste boeken over geld heb ik ook de beste blogs over financiële onafhankelijkheid voor je op een rijtje gezet. We hebben alle blogs beoordeeld aan de hand van de hoeveelheid content, de diepgang, toegankelijkheid en leesbaarheid. Hieronder zie je welke dit zijn.

#1 Financieelonafhankelijkblog.nl

Één van de bekendere Nederlandse blogs over financiële onafhankelijkheid bereiken is Financieelonafhankelijkblog.nl. De blog wordt geschreven door een anoniem echtpaar en het is hun inmiddels gelukt om financieel onafhankelijk te worden. Op hun blog delen ze niet alleen hoe je onafhankelijk wordt, maar bespreken ze ook slimme beleggingsstrategieën en meer. Het lezen van deze blog is zeker de moeite waard.

#2 Geldnerd.nl

Geldnerd is een anonieme schrijver die in zijn blog schrijft over financiële zaken. De focus van het blog ligt, zoals de naam misschien al doet vermoeden, op de cijfertjes achter persoonlijke financiën. Hoewel dit niet iedereen zijn favoriete onderwerp is, is dit natuurlijk wel erg belangrijk. Voor spreadsheets, cijfers en diepgaande informatie ben je hier daarom aan het juiste adres.

#3 FireMe.nl

Fire me is het financiële blog speciaal geschreven voor de zzp’ers onder ons. Ze delen niet alleen relevante informatie, maar ook financiële cijfers tijdens hun journey.

#4 HappyInvestors.nl

Passief inkomen creëren en je geld op de meest effectieve manier beleggen; dat is waar het blog van Happy Investors over gaat. Alle blogberichten zijn zeer diepgaand. Een artikel van 4 à 5 duizend woorden is bij Happy Investors geen uitzondering. En dat is precies wat het blog zo waardevol maakt. Overigens is er niet alleen een blog met gratis informatie te vinden, maar ook een community en je kunt er bovendien een betaalde training volgen.

#5 HetGeldCollege.nl

Het Geld College trekt maandelijks tientallen duizenden bezoekers naar de website. En dat is niet voor niks, want Stefan Kleinekoort heeft de afgelopen jaren honderden lange artikelen gepubliceerd. Een aantal artikelen gaan bijvoorbeeld over diepgaande onderwerpen zoals: “Hoe kan ik mijn geld investeren?” en “Hoe bouw ik mijn pensioen op?”, maar er worden ook luchtigere onderwerpen besproken, zoals: “Hoeveel geld verdient een Ajax speler?”.

Overigens heeft Geld College niet alleen een blog, maar zijn er recent op het YouTubekanaal ook een aantal video’s geplaatst.

#6 StoppenVoorMijnVijftigste

Stoppen voor mijn vijftigste…

Wie wil dat nou niet?

En dat is precies wat deze blog bespreekt.

#7 HoeInvesterenInVastgoed.nl

Ondanks dat het webdesign verouderd is en de website misschien een beetje onbetrouwbaar overkomt, is dit een bekende website als het gaat om financiële onafhankelijkheid door te investeren in vastgoed. 

Schrijver Imed Baatout is een bekende vastgoedbelegger in Nederland en België en deelt veel kennis gratis met zijn bezoekers. Daarnaast heeft hij ook een betaalde cursus die een schat aan informatie geeft over investeren in vastgoed. Veel andere aanbieders van vastgoedcursussen en blogs over vastgoed hebben zich door zijn website en cursus laten inspireren.

#8 Porterenee.nl

Veel blogs over financiële onafhankelijkheid, waaronder de hierboven genoemde, zijn erg onpersoonlijk. Je weet niet wie de schrijver is en daarom bouw je geen band op met de schrijver of schrijfster. Bij Porterenee is dit anders.

Wanneer je het blog leest kom je er al gauw achter wie de schrijfster is, namelijk Renee. En je leert haar niet alleen kennen, maar kan ook lezen over haar weg naar financiële vrijheid en hoe zij dingen aanpakt en over financiële zaken denkt.

#9 FinancieelIQ.nl

Tijd voor een beetje schaamteloze zelfpromotie.

Op de website financieel IQ staan meerdere artikelen die gaan over het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Of het nou gaat om een stappenplan, de beste boeken, de beste blogs of andere tips; ik zorg ervoor dat jij alle informatie krijgt die je nodig hebt.

Er wordt zo regelmatig mogelijk nieuwe content gepubliceerd!

#10 LekkerLevenMetMinder.nl

Naast geld verdienen en investeren is er ook een minder sexy kant verbonden aan financieel onafhankelijk worden, namelijk geld besparen. Lekker leven met minder gaat precies over hetgeen dat de naam doet vermoeden; het besparen van geld. De website staat vol met informatie, tips en verhalen over het besparen van geld.

#11 Bespaarinfo.nl

Ook deze blog gaat over hoe je meer geld kunt besparen. Ze geven onder andere tips over hoe je goedkoper leeft, goedkoop kunt reizen en hoe jij jouw vaste lasten aanzienlijk verlaagd. Daarnaast lees je nuttige tips over sparen, verzekeringen en extra geld verdienen.

#12 FinanceElle.nl

Weer een schrijver die een stukje persoonlijkheid toevoegt aan haar blog. En dat is onder andere de kracht van dit blog. Schrijfster Elle Loijens is belastingadviseur bij een groot accountantskantoor en heeft dus professionele ervaring in de financiële industrie. Haar best gelezen blogs gaan over hypotheken, beleggen en rijk worden.

#13 Geldgenius.nl

Geldgenius is een blog over geld verdienen, besparen, lenen, beleggen en sparen. Het blog heeft iets kortere, behapbaardere artikelen en daarom is dit blog zeer geschikt voor iedereen die iets minder tijd heeft.

#14 Geldreview.nl

De schrijver, genaamd Jasper Bronkhorst, is een afgestudeerd econoom met als specialisatie beleggen. Momenteel geeft hij les aan ruim duizend studenten op een hogeschool. In zijn vrije tijd schrijft hij artikelen voor op zijn website. Op Geldreview.nl vind je daarom zeer doordachte artikelen. Hij trekt maandelijks niet voor niks duizenden bezoekers per maand naar zijn blog.

#15 MeerGeldMinderStress.nl

Hoewel schrijfster Sjoukje Bakker inmiddels helaas al een tijdje is gestopt met publiceren, staan er op haar website honderden waardevolle artikelen. Deze artikelen zijn speciaal geschreven voor mensen die meer geld en minder stress willen hebben.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er tegenwoordig voldoende blogs over het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Internet barst van de blogs over persoonlijke financiën en er zijn duizenden waardevolle blogs die ervoor zorgen dat jij jouw weg naar persoonlijke vrijheid (sneller) behaalt. Doe er je voordeel mee.

About the author : Financieel IQ

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

    Meld je vandaag nog aan op onze mailinglijst

    Iedere week de nieuwste content in je inbox.